Nyitólap arrow Rendszámfelismerő
. | :

Fő menü

Nyitólap
Bemutatkozás
Mire vigyázzunk!
Események
Hírek
Online kamera
Fotóalbum
Gömbpanoráma fotók
Videófilmek
Referenciák
Elérhetőség
Térkép
GY.I.K.
Partnereink
Linkajánló
Oldaltérkép
Kamera
Online kamera 2

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!

Termékek

Videótechnika
Tűzjelzők
Behatolás jelzők
Ujjlenyomatolvasó
Rendszámfelismerő
Áruvédelmi rendszer
Mini GPS nyomkövetők
Beléptető rendszer
Épületfelügyeleti rendszer
Infopont
Ipari hangosítórendszerek
IP alapú hangosítórendszer
Napelemek
Szélenergia
Szünetmentes tápegységek
Sorompók
Parkolásgátlók
Kábelek
Megapixeles kamerák
Rendszámfelismerő PDF Nyomtatás E-mail

A teljes képanalízist és rendszámtábla felismerést elvégzi a Pollux. A készülék megbízhatóan tárol minden adatot, és vezérli a kapu/sorompónyitó rendszert. A Pollux önállóan dolgozik, számítógép, vagy számítógépbe helyezett kártya segítsége és Windows nélkül. Ezen okból kifolyólag a készülék igen felhasználóbarát, masszív és megbízható

A videoképben lévõ rendszámtáblától függõen a sorompó- ill. kapurendszer teljesen önállóan fog nyílni. A Pollux analizálja a videoképet, felismeri a rendszámot, és megvizsgálja a meglévõ "beengedõ" listából, hogy a rendszám ismert-e. Ha igen, akkor a sorompó, a kapu vagy a garázsajtó kinyílik. Abban az esetben, ha a rendszámtábla nem felismerhetõ, vagy nincs a listában, a kapurendszer zárva marad. A rendszámtáblák felismert karakterei és az idõpont a késõbbi ellenõrzés esetére a rendszerben minden esetben mentésre kerül. 

Alkalmas munkahelyek, kempingek vagy hotelgarázsok sorompó ill. kapu nyitására, szabad ki-bejárást biztosít a beengedhetõ jármûvek számára. Továbbra is lehetõség van videomegfigyelésre ill. mechanikus mûködtetésre is

Teljes parkolók vagy VIP parkolóhelyek esetén megfelelõ védelmet nyújt az engedély nélküli parkolások ellen. Lehetõség van ellenõrizni a részletes parkolási idõpontotokat. Dolgozói, vendégei kényelmesen használhatják az automatikus rendszert, nem kell jegyet váltani, kiszállni vag kártyát érvényesíttetni. A be- és kilépési idõk minimálisra csökkenhetõk

A Polluxegy jól dokumentált programozható interfésszel rendelkezik a felügyeleti/beléptetõ rendszerekbe történõ kapcsolódáshoz. Nagyon egyszerûen lehet a Polluxot RS232-n keresztül lekérdezni és vezérelni. Lehetõsége van ellenõrizni melyik jármû van éppen a videoképen. Önnek nem kell bonyolult eszközöket felhasználni, egyszerûen lekérdezi a Polluxot és megkapja a felismert rendszámot ASCII formában.    

Ön egy hotel üzemeltetõje, és már a telefonos foglaláskor szabaddá kívánja tenni a vendég parkolóhelyét, ezáltal a nem kívánt parkolókat kizárja.

Amennyiben Önnek olyan sorompója, vagy garázskapuja van, amely vezérelhetõ nyitórendszerrel rendelkezik és a nagyobb kényelem érdekében Ön szeretné, hogy a kapu, vagy a sorompó teljesen önmûködõen nyíljon, ha Ön autójával a kapu elõtt megáll. Ebben az esetben - a rendszámtábla-hamisítás elleni védelemként, a biztonság fokozására - ajánlunk még egy ún. "fénykürt-felismerõ" termékopciót is.

Ön egy bevásárlóközpont, mozi, vagy parkolóház üzemeltetõje, és szeretné tudni, hogy rendszámaik alapján az Ön ügyfelei honnan érkeztek, mikor és meddig parkoltak. 

Ön benzinkút tulajdonos, és idejében tudni szeretné, hogy a tankoló személyek mindegyike fizetett-e. A rendszer minden egyes kútnál álló gépjármû rendszámát továbbítja Önnek a pénztárgép számítógépe felé. 

A Pollux az opcionális funkciók teljes skáláját kínálja Önnek, amely segítséget nyújt Önnek és ügyfeleinek az autótolvajok ellen. Ezek közé a funkciók közé tartozik pl. a dátumtól és idõtõl függõ belépési engedély, valamint a rendszámtípusok vizsgálata. 

A Pollux minden lehetséges analóg videojelet feldolgoz, úgymint kompozit (NTSC/PAL) és Y/C (S-Video) normákat. A készülék automatikusan felismeri a bemeneti normákat, digitalizálja a képet és elindítja a rendszámfelismerési folyamatot. Ez a folyamat állandóan nagy sebességgel fut, így gyakorlatilag folyamatosan képes felismerni a rendszámokat. 

A Pollux megvizsgálja a teljes videoképet, és egy úgynevezett "Region-Of-Interest" területet keres, amely tulajdonképpen magának a rendszámnak a területe. Az elforgatott rendszámtáblákat (pl. nem egyenletesen megrakott tehergépjármûvek esetén) +/-20°-ig tolerálja. A perspektíva-torzítás (ha a képfelvétel nem pontosan szembõl készült) toleranciasávja szintén +/-20°-os tartomány. 

A letöltött mátrixot Windows-os szoftverrel töltheti le a Pollux memóriájába, ezután a Pollux képes lesz az ország rendszámait felismerni, mivel a mátrix az adott ország rendszámainak betûtípusához és betûnagyságához van beállítva. Természetesen igény szerinti felismerõmátrixra is beállíthatjuk a Polluxot, ha Ön úgy kívánja. 

A nemzeti rendszámtábla normákat (betûtávolság, betûsorrend, betûtípus) megvizsgálja a készülék. A neurális hálózattal történõ felismerés eredménye a rendszámtábla ASCII-karaktereinek sorrendje, valamint ennek szemantikai jelentése (város/állam, normál vagy megkülönböztetett rendszám...) 

A termék LSS-opciójához, mely a bejutás biztonságának növelését hivatott fokozni egy esetleges rendszámtábla-hamisítással szemben, felár ellenében juthat hozzá. A módszer lényege, hogy a jármû rendszámán kívül fényszóróinak távolsága, sõt, egy elõre beállított saját "fénykürtjel" is ellenõrzésre kerül. Ezáltal egy illetéktelen személynek még akkor sem sikerülhet a garázsba bejutnia, ha az Ön rendszámának egy hamisított példányával próbálná meg azt.

Az ingyenes Windows (PolluxWinXP) - szoftver lehetõvé teszi a renszer kényelmes beállítását, továbbá a rendszámtáblák beengedõlistájának szerkesztése ill. az üzemi naplóba való betekintés mellett megengedi a teljes berendezés vezérlését és diagnosztikai vizsgálatát. Ehhez Önnek a készülékhez tartozó RS232-kábellel kell összekötnie a Polluxot és egy laptopot vagy számítógépet, és máris indíthatja a Windows programot. A szoftver világos és egyszerû. Abeállítások áramkimaradás esetén is megmaradnak a készülékben. A továbbiakban számítógépre már csak akkor van szüksége, ha a beengedõ-listát szeretné megváltoztatni, vagy az üzemi naplót szeretné megtekinteni. 

A Pollux DC-üzemmódra van kalakítva, 9V és 18V közötti tartományban. Az integrált kapcsolóüzemû tápegység hozza létre ebbõl a készülék belsejében megkívánt feszültséget. A teljes feszültségtartományban mindössze 5,2 watt a teljesítményfelvétel. 

A Pollux formatervezett fekete almíniumházban foglal helyet kétszeresen körbefutó gumitávtartókkal. Méretei 111 x 45 x 210 mm (szélesség x magasság x mélység) csatlakozókkal együtt. A felépítés meglehetõsen robusztus, az alumíniumház pedig kitûnõ védelmet nyújt a mechanikus és elektromágneses behatásokkal szemben. 

Néhány referencia a teljesség igénye nélkül.

Müller Offenburg GmbH & Co.KG
Acélszerkezet- és Benzinkútépítés

Az üzem foépülete mellett egy bejárati sorompó
biztosítja a terep elválasztását, ezzel csak a dolgozók használják a hátsó parkolóhelyeket és a napi látogatók a látogatói parkolót az üzem előtt.
A  vevő teljes megelégedésére működik a rendszer.

Rabenstein GbR kemping és szabadidőpark

Egy sorompó szabályozza a kempingbe való be és
kihajtást. Időnként bármely jármű  behajthat a bejáraton. A kijáraton mindíg csak az engedélyezett járművek hajthatnak ki. A vevő nagyon elégedett a rendszerünkkel.

Heidepark Silz

A kép a telepítés előtt készült, itt egy kempingbe
való be- és kihajtást vezérel a Pollux. 2006 október óta probléma nélkül működik a rendszerünk.

Südzucker Bioethanol üzem

2007 májusa óta a dolgozók várakozás nélkül
hajthatnak át a Südzucker cég bioetanol üzemének két sorompóján (elkülönített be- és kijárat). A rendszám-felismerés kb. 5 m-rel a
sorompó előtt történik, ott van egy stopvonal. A dolgozók nagyon elégedettek.

Üzemi behajtó Hilden

A vállalat parkolóhelyeinek illetéktelen parkolóktól
való megóvása érdekében, a behajtásnál rendszám-felismeréssel mozgatott sorompó került kiépítésre. A kihajtás automatikusan indukciós
hurokkal történik. A dolgozóknak és a vállalalat vezetőinek eggyel kevesebb gondjuk van.

 

Sorompópárral történo be- és kihajtás egy kempingnél

Ennek a kempingnek egy sorompója van a
behajtáshoz és egy másik a kihajtáshoz. Egy vezérlomodul irányítja mindkét sorompót. Itt sok kiegészítő funkciót, mint parkolóhely korlátozás
és anti-passback, használnak. A forgalom különösen élénk.

 
[Vissza]