Startseite arrow Videotechnik
. | :

Hauptmenü

Startseite
Vorstellung
Worauf sollen wir aufpassen!
Ereignisse
Nachrichten
Onlinekamera
Fotoalbum
Kugelpanoramafotos
Videofilme
Referenzen
Kontakt
Karte
O.G.F.
Unsere Partner
Links
Sitemap
Kamera
Onlinekamera 2

Einloggen


Passwort vergessen?
Noch kein Benutzerkonto?
Registrieren

Produkte

Videotechnik
Brandmeldeanlagen
Einbruchsmeldeanlage
Fingerabdrucklesegerät
Kennzeichenidentifizierungsgerät
Warenschutzsystem
Positionsbestimmungs-Minigeräte GPS
Elektrische Eingangssysteme
Gebäudeüberwachungssystem
Infopunkt
Industrielle Lautsprecheranlagen
Lautsprechersystem auf IP Basis
Solarbatterien
Windenergie
Unterbrechungsfreie Speiseeinheiten
Schranken
Poller
Kabel
Megapixel- Kameras
Videotechnik PDF Drucken E-Mail

VIDEO RENDSZEREK

A legutóbbi időkig a videokamerás rendszereket csak szűkebb körben alkalmazták az élet különféle területén. Az alkalmazás olyan színhelyekre korlátozódott, ahol a megfigyelő ember nem lehetett jelen a hely veszélyessége radioaktivitás, hőség, stb., megközelíthetősége hegycsúcs, torony, stb. miatt.
A videokamerás rendszerek lehetővé teszik a távoli megfigyelést. Ez mégsem jelenti azt, hogy a megfigyelést végző személyzet folyamatosan a monitor előtt ül, és szemét le sem veszi a képernyőről. Ügyes kiegészítő berendezések automatikusan felhívják a figyelmet minden arra méltó eseményre. Kényelmi szempontokon túl ez az elv a jelenségek detektálódását nagyságrendileg javítja.

Napjainkban a zárt láncú videotechnika egyre nagyobb szerepet kap mindennapi életünkben. Alkalmazása kiterjed a biztonságtechnikától kezdve a közlekedésen, a gyógyitáson, az ipari folyamatok felügyeletén át egészen a számítás- és méréstechnikáig.
A zárt láncú videotechnika térhódítása széles körű felhasználhatóságának és a korszerű képátalakító eszközök megjelenésének tudható be. Az integrált áramköri technológiával gyártható ún. CCD elemeket tartalmazó olcsó, kisméretü és jó minőségű kamerák frappáns megoldást kínálnak ott, ahol a technikai nehézségek miatt korábban elképzelhetetlen volt.
A zárt láncú videotechnika a műsorszóró hálózattól független, speciális feladatra telepített rendszer. A rendszer elemei a kamerák, monitorok, felvevők vagy recorderek és a különböző képátviteli és képfeldolgozó eszközök.
A kamerák bekapcsolás után azonnal működőképesek. Ellenállnak a túlexpozíciónak, a vibrációnak, az elektromágneses és elektrosztatikus zavaró tereknek. Az elhanyagolható geometriai torzitás miatt akár minőségellenőrzési és méréstechnológiai feladatokra is alkalmazhatók.


Működési, környezeti feltételek.
A videokamerás rendszerek már egy gyertya fényénél kisebb megvilágításnál is jól alkalmazhatóak, de léteznek a hétköznapi értelemben teljesen sötétben működő infrakamerás megoldások is. Lehet -30 C hideg, +50 C meleg, eshet az eső, a hó, a videokamerás rendszerek akár kültérben, akár beltérben megbízhatóan szolgálnak.
A CCTV videokamerás rendszerek elemeiből kis és nagy rendszerek, színes ill. fekete-fehér változatok egyaránt megépíthetőek.
A mai korszerű rendszerelemek
- kamerák
- monitorok
- objektívek
- időjárás védett burkolatok
- bővítők, kapcsolók, kompresszorok
- kameramozgató egységek
- stb.
műszaki paraméterei sok esetben a stúdiótechnikával és más professzionális területre fejlesztett eszköz paramétereivel felveszik a versenyt úgy, hogy áruk nagyságrendileg alacsonyabb lehet azokénál.


Optikával ellátott kamera. Az optika összegyűjti és a kamera képbontó egységére fókuszálja a látószögébe eső, tárgyakról visszaverődő fénysugarakat. A helyes működéshez szűkséges fényerősséget az optikán lehet beállítani. Ez történhet manuálisan, vagy akár automatikusan is (autoiris). A kamerák igénytöl fűggően lehetnek fekete-fehér, vagy színes képfelbontásúak. A színes kamerák, az élvezhető képhez nagyobb megvilágítást igényelnek.


Az infratartományban is használható kamerákat eltávolítható infraszűrővel és infrareflektorral kínálják.
A különlegességek közé sorolható még a lámpabúrának álcázott kamera és modulkamera választék. Az utóbbiak védőburkolat nélküli teljes értékű, optikával felszerelt kamerák, amelyek látó modulként tetszőleges készülékekbe építhetők.

A kamerák bel- és kültéri felszerelésére, védelmére valamint mozgatására konzolok, termosztátos és egyszerű kameraházak, kameraforgatók és vezérlőpultok állnak a felhasználó rendelkezésére.

Monitorok
A kameraképek megjelenitésére hasonlóan széles monitorválasztékot kinálunk. A jellemző képfelbontás 750 illetve 900 TV sor, amely lehet színes vagy fekete-fehér.
Képfeldolgozás
A gyakorlatban nem szükséges minden kamerához külön megjelenítő egység, monitor alkalmazása. A megfigyelni kívánt kamerakép kiválasztásához kameraszelektorok állnak rendelkezésre, igy egy monitoron 4, 8, 16 vagy ennél is több kamera képe jeleníthető meg egyidejüleg, ill. egymás után sorban kapcsolva.
Egy, a normálistól eltérő esemény felhívja magára a figyelmet és az teljes képfelületen válik követhetővé.
A csatornánkénti alarm bemenetekre érkező riasztás automatikusan kapcsolja a hozzárendelt kameraképet. Módunk van a riasztás pillanatában a kamerakép digitális tárolására, vagy a TLS recorder automatikus indítására is.

Time Lapse videorecorderek
Az események archiválásának legértékesebb módja a történtek videotechnikai rögzítése, így nem csoda, hogy ezek a rendszerek előkelő helyet vívtak ki maguknak az elektronikus biztonságtechnikában. Ma már egy jól kiépített rendszer látó- és emlékezőképessége'' messze meghaladja az emberi képességeket.
A TLS felvevőcsalád készülékei a gondos konstrukció eredményeképpen egymaguk képesek eleget tenni csaknem valamennyi recorderrel szemben támasztott elvárásnak. A teljes képhez tartozik még a könnyű kezelhetőség, a felvétel paramétereinek "on screen" kijelzése és a megbízható működés. A fontosabb jellemzőik a következők:
- Több fokozatban nyújtható felvételi idő.
Felvétei készftésekor egy közönséges E 180 videokazettára többféle kompressziós fokozatból választhatunk. A 3, illetve 18 órás kompressziós fokozatban hangfelvétel is lehetséges. A csúcsmodell (TLS 2000 P) maximális felvételi ideje 960 óra!
A dátum és az időpont automatikus kijelzése a képernyő olyan tetszőleges felületére tolható, ahol a megfigyelni kívánt részletet nem takarja.

Nagyobb távolság áthidalására a különféle átviteltechnikai eszközöket ajánl. Vezetékes átvitel esetében kb. 1000 m távolsága az ún. kétvezetékes rendszernél amely a kódolt videojelet sodrott vezetékpáron továbbítja. Az eredeti videojelet a dekóderből kapjuk vissza. Hasonlóan használható pl a telefonhálózat a videojelek ántvitelére. Különleges igény esetén adott a lehetőség a képinformáció üvegszálas, vagy rádiófrekvenciás átvitelére is.
Kamionok, vontatmányok, lakóautók manőverezésének megkönnyítésére, pénzszállító járművek fedélzeti biztonságtechnikájának kiegészítésére fejlesztették ki az ún. BACK EYE rendszert. A rendszer egy kisméretű érzékeny kültéri kamerából és egy LCD monitorból áll. A vezető a műszerfalra telepített monitoron figyelheti a jármű mögötti holtteret. A készülék érzékenysége, fényereje változtatható. A monitoron jobb és bal oldal felcserélhető, a kamera irányításától függően.

Az alkalmazott techikák gyártói:
PANASONIC
SONY
SANYO
BURLE
JVC
MINTRON

 

 
[ Zurück ]